Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar
Akademik Yazar Sabiha Sefer Ünal geçtiğimiz günlerde çıkardığı ve kitap severlerle buluşturduğu "Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar " kitabı hakkında samimi açıklamalarda bulundu ;
Sabiha Sefer Ünal kimdir kısaca tanıyalım?
1972 İstanbul doğumlu,üç çocuk annesi ve Boşnak kökenliyim. Üniversite hayatından sonra uzun süre özel sektörde çalıştım. Daha sonra Üniversitede ki rahmetli Prof.Emine Şeyma Usta hocamın asistanlığını yaptım. Birçok seminerler verdim ve vermeye devam etmekteyim.
- “Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar” kitabınızın içeriğinden bahsedermisiniz?
Benim için çok özel bir kitap. Farklı bir eserin çevirisini yaparken (Adını veremem çok yakında sürprizJ) beni farklı yerlere sürükledi. Yoğun araştırmalarım sonucu bu eser doğdu.
“Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar” kitabımda fizyolojik, psikolojik ve manevi açıdan ilham kaynağı olabilme ve insanlar üzerindeki etkilerini, derin sırları, gizemleri ve insanların hayatlarındaki önemi ortaya koymaktadır. Rüyaların gizemini ve bu rüyaların gerçekleştiğini Atatürk’ün gördüğü son rüyadan,Evliya Çelebi,nin
- Kitap yazarlığı nasıl bir duygu anlatırmısınız? Başka araştırma kitapları çıkartmayı düşünüyor musunuz?
Sait Faik’in “Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmazsam deli olacaktım.” Sözü gelir aklıma. Yazmak benim için zihinsel bir boşalmadır. Edindiğim donanımı, bilgileri yazarak ve bunu insanlarla paylaşabilmek tarif edilemeyecek kadar yüce bir duygu. Araştırmaya, okumaya ve yazmaya devam. Çünkü yazmak bir tutkudur.
- Sabiha hanım kitabınızla ilgili planlarınız nelerdir?
Hayatta birçok kapıyı açan bir anahtar görevi üstlenirken; Kitabımın milyonlarca okuyucuya ulaşmasını sağlamak, imza günlerinde okurlar ile buluşarak onlardan gelecek tavsiye, eleştiriler üzerine konuşmak, Türkiye ve dünyanın her yerinde okurlarımla buluşmak ve kucaklaşmak.
- Son zamanlarda ünlü yazarların kitapları dizi, film veya belgesel olarak çekiliyor. Sizin böyle bir planınız,düşüncenizvarmı?
İltifatınız için teşekkür ederim ama henüz ünlü bir yazar değilimJ)))
Kesinlikle EVET. Hatta çok farklı ve uygulanmamış sıradışıolabilece
- Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı pek yok bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının olmamasının birçok nedenleri vardır. Sosyoekonomik faktörlerin, kitap okuma oranını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında eğitim seviyesi, kültürel ve teknolojik gelişimleri söyleyebilirim. Kitapları arada sırada ele alınan oyalanma aracı olmaktan kurtardığımız an işte o zaman kitabın etkilerini ve faydalarını görenler için kitap okumak vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelecektir.
- Kitabınızla ilgili imza günleri olacak mı?
Sizin sayenizde bir kez daha kitabımın lansmanında beni yalnız bırakmayan sanat,spor
Kitabıma göstermiş olduğunuz değer ve bu röpörtaj sayesinde düşüncelerimi aktarabilme fırsatı sunduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Benzer Haberler
Nursel Köse Bu Kez Şiirleriyle Konuşuyor
Mollaosmanoğlu’nun hayat bulan on üçüncü kitabı
Festivali resmi açılış seremonisi görkemli bir törenle gerçekleşti
Bestseller yazarının yeni kitabı Türk okuyucuyla buluşuyor
AÇIKHAVA YAZ OYUNLARI AĞUSTOS BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR
Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali başlıyor
Holywood Yıldızları Tom So, Afif Ben Bendra , Tomas Szomju'da ve Ronn Moss rol aldğı "12 Savaşcı " Filminden İlk Karaler
“CLIMATE-IST’24” Sergisi’nin Son Durağı: İstanbul